4 svenska realityserier som är värda att streama

Idol

En av Sveriges mest kända realityserier är Idol, som du säkert känner igen. Har du inte sett programmet har du säkert hört talas om någon som gillar det, har varit på audition eller helt enkelt sett det på en reklam. Idol är en sångtävling där vem som helst kan söka. Först åker juryn runt i Sverige i olika städer för att ha auditions. Det är när personer som har köpt sig en biljett till att få sjunga inför tjejen och de två killarna och de bedömer om de ska få en guldbiljett och fortsätta i tävlingen eller om de skickar hem dem. TV4 är det som sänder detta och det brukar vara på fredagskvällar, vilket innebär att många familjer ser fram emot att få ha fredagsmys i soffan och kolla på idol. Detta är som sagt en av Sveriges mest sända tv-program.

Parneviks

Familjen Parnevik känner du säkert till, framförallt om du gillar att lyssna på Sveriges musiktopplista eller om du är intresserad av golf, med tanke på att pappa Jesper Parnevik har varit stor inom golf och en av hans döttrar Peg Parnevik har etablerat sig inom musikvärlden. Det är alltså en serie där man får följa familjen Parnevik under deras liv när de är i sitt hus i USA, Florida eller när de är i Sverige. För att det ska bli ett lyckat tv-program med att endast följa en familj så krävs det att det sker mycket i familjen, vilket det gör och det är det som är underhållande.

Svenska Hollywoodfruar

Svenska Hollywoodfruar är en av de fyra realityserierna som har funnits längst i Sverige. Trots att vissa älskar den och vissa bokstavligen hatar den så håller den sig vid liv och är populär speciellt bland unga. Många ser inte denna serie, som många andra serier, och lär sig av den utan många av alla realityserier. Utan de allra flesta realityserier är endast för att underhålla, vilket Svenska Hollywoodfruar definitivt är. I serien får man följa några olika kvinnor och deras liv när det lever ett lyxliv i Californien, Hollywood.

Robinson Karibien

Denna realityserie är en av Sveriges äldsta realityserier. Den är baserad på Robinson Cruises historia om att vara strandsatt på en öde ö. Serien går ut på att vem som helst får ansöka om att vara med i programmet. Sedan tas ett antal deltagare ut och de skickas till en ö i Karibien där de ska leva som Robinson Cruise och för skaffa sin egen mat. Som ni säkert förstår så blir vem som helst lite labil efter några dagar utan mat, värme, stark sol och lite vatten. Därefter börjar det tävlingar, jokrar kommer in och det blir gruppbildningar. Detta får man följa då ett filmteam alltid är på plats. Slutligen efter att det har varit ö-råd och folk har skickats hem finns det endast en vinnare kvar och den vinnaren brukar vinna en halv miljon kronor. En realityserie som under många år varit populär att se i de svenska hemmen.