Musikfestivaler 2017 som du absolut inte får missa

2017 är ett musikår

Under år 2017 kommer det finnas ett stort utbud av musikfestivaler att gå på. Vissa kommer nya som inte har funnits tidigare och vissa kommer årligen tillbaka efter att varje år göra större och större succé. Festivaler är lite speciellt, det är inte som en vanlig konsert. En festival arrangeras alltid av en arrangör som betalar för hela evenemanget, men det är även dem som tjänar pengar på det. Så efter att festivalen är över så har givetvis arrangören, efter mycket jobb, tjänat mer pengar än vad de har spenderat. Arrangören hyr in artister som kommer och uppträder under en eller flera dagar. På arenaområdet brukar det finns utrymme för att tälta, bo på vandrarhem och liknande då man antingen kan göra endags biljett eller en biljett som räcker varje dag under hela festivalen. Vissa festivaler är det 18-års gräns på, på grund av att det finns alkohol att köpa och att man behöver vara vuxen och tillräckligt mogen för att festa och vistas på sådana platser då det ofta kan ske misshandel och våldtäkter på vissa festivaler.

Vill du veta mer och få detaljerad information om alla musikfestivaler i Sverige så rekommenderar vi http://www.evenemang.se/festivaler

Bråvalla

Bråvalla är en av de mest populära musikfestivaler i Sverige. I år, 2017 firar de 5 år. Festivalen äger rum i Norrköping och är under flera dagar. De artister som kommer i år 2017 är bland annat Otto Knows, Alesso, Norlie & KKV, Ellie Goulding, Passenger och Martin Garrix. Som du märker så är detta bland annat en house festival blandat med annan typ av musik som riktar sig mer mot ungdomar och vuxna upp till 25.

Way out West

Way out West håller hus i Göteborg och är en stor festival i Sverige. Festivalen har funnits sedan 2007 och har tre stora scener som gästas av artister under några dagar. Denna skiljer sig lite från Bråvalla då musikstilen inte är den samma, nivån är lite lägre och medelåldern är en aning högre. De presenterar inte bara musik utan även film, graffitti, konst och poesi.

Sweden Rock Festival

Som du hör på namnet så är detta en final som har en viss typ av genre, rock. Dock är det även hård rock och olika typer av rock men all musik är någon typ av rock. Medelåldern på denna festival är en aning högre och även en viss typ av människor kommer dit som gillar den kulturen. Det brukar även tillhöra en hel del raggarbilar som ställs ut och som folk åker dit i. Det kan även förekomma en aning blues på festivalen men rock är övervägande. Många familjer väljer även att åka dit då det inte är lika hysteriskt på den här festivalen som det kan vara på många andra. Festivalen ligger i Sölvesborg som tillhör Skånes län.

Summerburst

Summerburst är en festival som finns både i Stockholm och Göteborg under några dagar på sommaren. Det är en house festival som liknar Bråvalla men inte lika varierad musik. Medelåldern är hyfsat låg, runt 20 år och det är inget för äldre människor om man säger så.